Knatteknatet
Jönköping

Onsdag 1 Juni 2022

Första start: 17:30

Foto: Peter Gustafsson/Jnytt

Anmäl så här

Du som är född från 2011 till och med 2019 är välkommen att delta i Knatteknatet i Jönköping.
Du springer tillsammans med andra barn som är födda samma år.

Du anmäler dig senast lördag den 28 maj till ordinarie pris 120 kr därefter är kostnaden 180 kr fram till 1 timme innan respektive start på tävlingsdagen då anmälan stänger. Anmälan sker ONLINE direkt på www.knatteknatet.se

Barnen i fokus

Vår målsättning med vårt arrangemang är att vi vill ge alla barn en fantastisk upplevelse med rörelse, glädje i samband med vårt lopp. Vi vill skapa rolig och stimulerande miljö där familjer samlas och träffas med barnen i fokus. Tillsammans ser vi alla glädjen med idrott och möjligheterna för ett aktivt och hälsosammare liv men även ett avbrott för hela familjen i den vanliga vardagen. Varför inte ta möjligheten till picknick i gräset eller en tävlingsutmaning med våra partners på tävlingsområdet.

Med uthämtad nummerlapp och T-shirt samlas alla i sin startgrupp och får en egen ledd uppvärmning för att vara väl förberedd. Starten går och alla löper i sin egen takt den snitslade banan med hejande funktionärer, föräldrar, syskon och anhöriga.

Alla som springer får en Knatteknats-medalj, en T-shirt i högsta kvalité och svalkande dryck som återställer balansen i kroppen.

Det är kul att springa!

Banan är gjord för att alla ska kunna vara med. Sträckan är olika lång beroende på barnets ålder. Barn födda från 2016 till 2019 springer 500 meter medan de äldre födda 2011–2015 springer mellan 800 –1400 meter.

Alla får sin egen unika nummerlapp som ska fästas på bröstet, nålar får man vid nummerlappsutdelningen. Tips, skriv ert telefonnummer på baksidan om ni skulle komma ifrån varandra.

Vi är måna om att alla barn ska få en positiv upplevelse men är oturen framme finns både sjukvårdare och en uppsamlingsplats där barn och föräldrar möts om de tappar bort varandra.

När barnen passerar ut genom målområdet möts de av sina väntade föräldrar och anhöriga för att sedan ha möjlighet att fortsätta kvällen i det närliggande området som erbjuder diverse aktiviteter.

Tid och plats

Knatteknatet Jönköping genomförs onsdag den 1 juni med första start kl 17.30 (Se alla startider). Loppet går i Knektaparken och dess närmaste omgivning där start och mål är placerat.

Bansträckning, klicka här!

Då gör vi Knatteknatet till en stor familjefest.

Uppvärmning

Innan loppen startar är det uppvärmning
till häftig musik.

Mötesplats

Det kommer att finnas minst en beachflagga på tävlingsplatsen som är en mötesplats för dig och din familj eller kompisar där ni kan träffas ifall ni kommer bort från varandra.

 

Hämta nummerlapp och T–shirt

För att slippa köa onsdag den 1 juni så rekommenderar vi dig att hämta ut din nummerlapp och T–shirt före tävlingsdagen.

OBS! Nummerlapp och T-shirt lämnas ut mot uppvisande av det startbevis som mailats till deltagaren (du kan skriva ut startbeviset eller visa upp det i mobilen).

Hämta i 1:a hand på XXL på Solåsen i Jönköping:
 Söndag 29 maj kl 12.00–16.00

Alla som efteranmäler eller hämtar sin nummerlapp på XXL söndag den 29 maj mellan 12.00 och 16.00 får 15% rabatt på barn/juniorkläder och skor.

Hämta i 2:a hand i Knektaparken, Jönköping:
 Onsdag 1 juni från kl 16.00
På tävlingsdagen, senast 1 timme innan respektive start.
Kom i god tid!

Spring gärna i din nya T-shirt under Knatteknatet!

Skriv målsmans kontaktuppgifter på baksidan av nummerlappen.

Startbevis

Startbevis skickas ut via mail med information när loppet närmar sig.
För att hämta nummerlappen måste startbeviset visas.
Du kan skriva ut startbeviset eller visa upp det i mobilen.

Saknar du startbevis?
Titta i din skräppost och inkorg, finns det inte där maila till info@knatteknatet.se så skickas startbeviset igen.

Medalj, T-shirt och dryck till alla

Alla som springer får en Knatteknats-medalj, en T-shirt i högsta kvalité och svalkande dryck som återställer balansen i kroppen.

Starttider och klasser

START
KLASSER
INFO
STRÄCKA
17:30
Tjejer/killar födda 2019
Med vuxen
500 meter
17:45
Tjejer/killar födda 2018
Med vuxen
500 meter
18:00
Tjejer/killar födda 2016–2017
Utan vuxen
500 meter
18:15
Tjejer/killar födda 2016–2017
Med vuxen
500 meter
18:30
Tjejer/killar födda 2015
800 meter
18:45
Tjejer/killar födda 2014
1400 meter
19:00
Tjejer/killar födda 2013
1400 meter
19:15
Tjejer/killar födda 2012
1400 meter
19:30
Tjejer/killar födda 2011
1400 meter

<< Se sträcka genom att scrolla tabellen åt vänster <<

  LOKALA PARTNERS  

Knatteknatet – Loppet med barnen I centrum

Med Knatteknatet vill vi få fler barn att röra på sig och må bra. Ett lopp där alla barn känner sig välkomna och där glädjen, gemenskapen och den roliga upplevelsen är prioritet. Knatteknatet är loppen där alla barn födda från 2011 till och med 2019 är välkomna att delta efter sin egen förmåga. Sträckan är olika lång beroende på barnets ålder.

På våra lopp sätter vi barnens rörelse, glädje och hälsa i centrum. Ett årligt arrangemang där familjerna på orten samlas för att integrera, umgås och ha kul. Vi ser vikten av att skapa idrott och rörelse till en positiv koppling för både barnen och deras föräldrar. Vi vill med våra arrangemang inspirera hela familjer till en aktiv- och hälsosam livsstil tillsammans.

Vinn fina priser!

Alla som deltar i Knatteknatet har möjlighet att vinna fina priser från våra samarbetspartners.

Det är kul att springa!

 Klicka här för se vilka fina priser som utlottas!

Knatteknatet i Jönköping
arrangeras av

IKHP Huskvarna – Friidrott

i samarbete med

Frågor och Svar

Har du några frågor eller funderingar om Knatteknatet i Jönköping så är du välkommen att kontakta oss.

Börja gärna med att läsa bland våra frågor och svar, hittar du inte svaret på din fråga så kan du kontakta oss, se nedan.

 Till frågor och svar!